Wij zijn AdEoxX
Trusted by Industry Leaders

Klant informatie
Wij zijn AdEoxX

Trusted by Industry Leaders

Klant informatie

Wij zijn AdEoxX

Trusted by Industry Leaders

Klant informatie

Wij zijn AdEoxX

Trusted by Industry Leaders

Klant informatie

Wij zijn AdEoxX

Trusted by Industry Leaders

Klant informatie

Wij zijn AdEoxX
Trusted by Industry Leaders

Klant informatie
Wij zijn AdEoxX

Trusted by Industry Leaders

Klant infomatie

Omgaan met verlies en het “omvallen” van een leven.

Door: De Clerck 21-7-2019 0:00

Onderstaande situatie is met toestemming van betrokkene en met gefingeerde namen gedocumenteerd, om mensen in een gelijksoortige situatie hopelijk mee te helpen en hen een visie te kunnen geven.

Omgaan met verlies en het “omvallen” van een leven.

Het was een perfecte dag voor Johan, fit opgestaan en vol energie voor de komende werkdag. Zijn vrouw Yvonne en hij hadden elkaar gedachteloos gedag gekust, de kinderen naar school gebracht en toen op weg naar het bedrijf. Johan werkte bij een grote multinational als account-executive. Hij was immer druk en altijd onderweg of in vergadering. Een moment van bezinning gedurende de werkdag of zelfs normale tijd om te lunchen scheen er nooit te zijn.

Hoewel de dag goed begon, had Johan toch last van concentratieverlies, vreemd,. nooit eerder was het op die wijze voorgekomen. Zijn gedachten dwaalde af naar de thuissituatie en het feit dat er maar weinig kwaliteitstijd was gedurende de werkweek. Hij had echter nooit kunnen vermoeden op die dag het vreselijke nieuws te ontvangen dat zijn Yvonne door een tragisch ongeluk om het leven was gekomen.  

Daar sta je dan; een drukke baan, je partner verloren en ineens twee kinderen alleen moeten opvoeden. Van het ene op het ander moment was het leven in een hel veranderd. Na een aantal maanden van hectiek en proberen te vinden van een nieuwe balans, was de neergaande spiraal toch verder ingezet. De concentratie problemen bleven, en er ontstonden diverse conflicten in de werksituatie, daarnaast ontstonden er allerlei gezondheidsklachten. Johan raakte oververmoeid en moest zich ziek melden, niet lang daarna raakte hij zijn baan kwijt.

In de vrienden en kennissenkring werd Johan gezien als de “weduwnaar” en lange tijd ging elke bijeenkomst en gesprek over dit onderwerp. Niet lang daarna kwam Johan met een ernstige aandoening van het zenuwgestel in het ziekenhuis terecht. Hoewel er na onderzoeken niets ernstigs werd gevonden had het zenuwstelsel een flinke klap gekregen, van de vele maanden van stress en proberen te overleven. Zijn leven was werkelijk omgevallen, en dat vertaalde zich ook in een ziek lichaam.     

De weg naar herstel

Hoe gek het ook klinkt, eigenlijk was deze opname in het ziekenhuis het eerste moment om te kunnen nadenken in de krankzinnige hectiek van de afgelopen maanden. Johan dacht, ik moet hulp zoeken om een visie te kunnen krijgen hoe ik nu verder moet, zelf ben ik teveel bezig met overleven en de angst om verder te gaan. De hulp kwam in de vorm van een oude zakenrelatie waarmee hij eerder op de diverse zakenreizen altijd goed kon praten over de serieuzere onderwerpen in het leven.

Deze zakenrelatie genaamd Gert, heeft zelf een zeer bewogen maar ook succesvol leven, en heeft veel kennis van toepasbare metafysica. Gert zag dat alle goedbedoelde adviezen door familie en vrienden niet veel resultaat gaven. Gert zei tegen Johan, als je wilt kan ik je helpen, maar, dan moet je wel bereid zijn om alle bestaande denkpatronen en conventies achter je te laten en open staan voor nieuwe denk en zienswijze.

Al pratende bleek de geest van Johan hoe begrijpelijk ook, vol van angst en negatieve gedachten, ‘hoe verder’ en, “ik zal nooit meer dezelfde worden, vindt ik ooit nog een baan? en hoe moet het met de kinderen”. 

Gert leerde Johan, dat angst alleen maar een patroon is van telkens terugkerende gedachten patronen, die soms voortkomen vanuit de jeugd of omgeving, maar ook doordat mensen niet bewust zijn van het feit dat zij die gedachten patronen zelf creëren. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat mensen +- 60.000 a 70.000 verschillende gedachten per dag hebben. Waarvan vaak een groot gedeelte negatief, zonder dat zij dit zelf beseffen. Dit ligt diep in het onderbewustzijn en kan een mensenleven maken en breken. Elk mens maakt in het leven diverse situaties mee, soms mild en soms ernstig. Het is echter wel van belang hoe je er zelf mee omgaat. Heb je de juiste methodieken geleerd om met deze situaties om te gaan, en/of sta je open voor niet conventionele methoden, en andere denkwijzen?  

Positieve gedachten patronen helpen altijd.

Positieve gedachten patronen zijn inderdaad belangrijk, maar dat is niet de enige methodiek! Om vanuit je huidige situatie verder te komen moet je niet alleen positief kunnen denken, maar ook een beter leven en gezondheid kunnen visualiseren en de emoties daaromheen proberen te voelen. Gert leerde Johan door een vorm van meditatie afstand te nemen van het heden (de situatie waarin hij zich bevindt) en ‘vooruit’ te denken aan het gewenste leven, en daar ook de emoties bij te voelen. Daarnaast zijn gezamenlijk een aantal positieve teksten gemaakt die Johan elke dag opleest, waardoor deze in het onderbewustzijn komen. Deze techniek zorgt ervoor om een tegenstelling te bieden aan de negatieve gedachten in het onderbewustzijn. Jarenlange negatieve gedachten patronen materialiseren zich vaak in het leven van een mens. Kort gezegd: als negatieve gedachten patronen zich kunnen manifesteren in een mensenleven, dan kunnen positieve gedachten patronen zich ook manifesteren.

Hoe gaat het nu met Johan?

De weg terug naar een gewenst leven en gezond lichaam heeft tijd nodig. Sinds een aantal maanden gaat het steeds beter. Johan krijgt de zelfverzekerde houding van vroeger terug, zijn ogen stralen weer, en hoeft elke twee weken telkens minder medicijnen te gebruiken, de gezondheid en mentale kracht van vroeger beginnen terug te komen, zijn kinderen zijn tot rust gekomen en doen het goed op school en in hun vriendenkring. Een leuke nieuwe baan is in het vooruitzicht en na vier jaar zelfs weer een prille nieuwe liefde.

Een mens kan door diepe dalen gaan, maar er is ook vaak een weg terug!

Reacties (1)

kcsQEKNj70S8aeUiGFklTpji http://mail.com/00 20-10-2020 15:12
kcsQEKNj70S8aeUiGFklTpji http://mail.com/00
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Recente artikelen

Helaas is dit voor veel mensen realiteit in deze periode van 2020. De extensieve Loc-down periode door de overheid opgelegd heeft veel te lang geduurd, en heeft nu al zichtbare ernstige gevolgen voor de mens in het bijzonder en de economie in het algemeen.

Dagelijks worden wij gebeld door werkzoekende medemensen die getraumatiseerd lijken door de onzekerheid, de separatie van geliefden, schending van de grondrechten en verlies van hun baan.

op2-7-2020 15:28
7357 bekeken | 1 reacties
Onderstaande situatie is met toestemming van betrokkene en met gefingeerde namen gedocumenteerd, om mensen in een gelijksoortige situatie hopelijk mee te helpen en hen een visie te kunnen geven.
op21-7-2019 0:00
7795 bekeken | 1 reacties

Waar moet ik op letten bij het inhuren van een interim professional?

Hierbij geven we u een aantal handvatten en tips die u kunt gebruiken bij de selectie en het inhuren van tijdelijk personeel.

op23-3-2018 9:00
39636 bekeken | 1361 reacties

Omgaan met de teleurstelling van afgewezen worden voor een baan.

Helaas komen wij het vaak tegen, positieve kandidaten die meer dan honderd sollicitaties hebben verricht en telkens schriftelijk worden afgewezen, en dat is in het gunstigste geval dat een werkgever nog iets laat horen, veel vaker nog, hoort de sollicitant helemaal niets meer.

op22-3-2018 9:45
52717 bekeken | 719 reacties

Het nieuwe werken (HNW).

Werken overal en wanneer het uitkomt, en vooral onbegrensd door tijd, werkplek of geografische grenzen. Vaak hebben organisaties hun eigen omschrijving en invulling van het nieuwe werken.

op1-11-2017 9:44
133948 bekeken | 2950 reacties
Inschrijven nieuwsbrief

Hier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief en vindt u een overzicht van alle nieuwsbrieven

Postadres

AdEoxX Lichtenauerlaan 102-120 3062ME Rotterdam

24 Uurservice: Tel: +31 0107982405 Mobiel: +31 (0) 651634912

© Copyright 2024 AdEoxX, All rights reserved.